Ердоган: Расизмът не може да се прикрие

Турският президент критикува ислямофобията в западните страни

Ердоган: Расизмът не може да се прикрие | StandartNews.com

Критикувайки ислямофобията в западните страни, турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че това да се обиждат вярванията на хората няма нищо общо със свободата, съобщи в. „Хюриет дейли нюз”.

„Наблюдавали сте отблизо низостта на Франция по отношение на Пророка (Мохамед) под етикета „свобода на мисълта”, заяви Ердоган днес във видеопослание по време на 23-та среща на Мюсюлманско-американското общество.

„Обиждането на светите фигури на хората е далеч от свободата. Тъй като мисълта е различна, обидата е различна. ”

Подчертавайки, че идеологическият фанатизъм се е утвърдил повече, Ердоган каза, че онези, които насърчават обиди към пророка, и тези, които игнорират атаките срещу джамии, се опитват да скрият фашизма си.

Те използват свободата на мисълта и печата, докато атакуват свещени ценности, той каза, че не могат да понасят дори и най-малката критика към себе си.

Турският президент описа ислямофобията като болест, която се разпространява по-бързо от новия коронавирус.

„Културният расизъм, дискриминацията и нетолерантността достигнаха нива, които не могат да бъдат прикрити в някои страни, които дълги години бяха хвалени като люлки на демокрацията”, изтъкна Ердоган.

Той добави, че ислямофобията и ксенофобията са се превърнали в тенденция, която направлява държавната политика на много страни, а маргинализирането на мюсюлманите заради вярванията, езика, имената или облеклото им е честа практика.

По отношение на турската общност в Америка Ердоган заяви, че с радост наблюдава близките братски отношения, които те са развили с другите мюсюлмански групи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай