Екзекутираха тексасец за убийство отпреди 21 години

Екзекутираха тексасец за убийство отпреди 21 години  | StandartNews.com

40-годишният Боби Лий Хайнс бе екзекутиран със смъртоносна инжекция в Тексас заради убийство, което е извършил преди 21 години. Забавянето на изпълнението на смъртната присъда е заради няколкократно отлагане на процеса.

Престъплението е извършено през 1991 година в град Карлтън, окръг Далас, Тексас. Хайнс, който тогава на 19 години, убива 18-годишната си съседка Мишел Уенди. Той първо й нанася няколко удара с нож, а след това я удушава с връв. Малко преди престъплението Хайнс е освободен предсрочно от затвора, където лежи за кражба с взлом.

Убиецът е осъден на смърт, а изпълнението на присъдата е определено за 2003 година. Впоследствие обаче екзекуцията е отложена с 8 години. Адвокатите на Хайнс използват времето за опити да го изкарат невменяем. Следва ново назначаване на дата за изпълнение на присъдата – този път през май 2012 година. Тя и тогава не се състои заради назначени повторни ДНК тестове.

Хайнс е 11-ият екзекутиран от началото на годината в Тексас. Щатът винаги се е славел с големия брой изпълнени смъртни присъди. За 2011 година там са били изпълнени 13 смъртни присъди – от общо 43 в САЩ. Следващата е назначена за идната седмица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай