Експлозия, като от филм в Русия. Какво се случи

Какво каза губернаторът на областта

Експлозия, като от филм в Русия. Какво се случи | StandartNews.com

В завод за полиестерни материали в град Шахти, Ростовска област стана пожар, а след него последва експлозия. Десет души са ранени, предаде ТАСС, като се позова на губернатора на областта Василий Голубев.

"По най-нови данни в резултат на пожара в завода в Шахти са пострадали 10 души. Шестима от тях са настанени в болница: трима с изгаряния, а още трима - с наранявания с различна тежест. Останалите пострадали, които са получили леки наранявания, са лекувани в травматологичния център в Шахти и са освободени да се върнат по домовете си", написа Голубев в канала си в "Телеграм".

Губернаторът уточни, че специалистите от регионалното министерство на здравеопазването са решили да евакуират двама пострадали от изгаряния в медицински центрове в Ростов на Дон.

Сигналът за пожара в цех за производство на пълнители за матраци и възглавници е подаден в 11:30 ч. московско време. Пожарът е потушен в 12:49 ч., предаде БТА.

Засега няма загинали, написа в "Телеграм" губернаторът на Ростовска област Василий Голубев, цитиран от ДПА. Той отхвърли идеята, че експлозията може да се дължи на удар, нанесен от дрон. Във фабриката в град Шахти е станала експлозия, която е довела до пожар. Но "според военните по това време противовъздушната отбрана не е работела", заяви Голубев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай