Джоли премахна и яйчниците си

Джоли премахна и яйчниците си | StandartNews.com

"Казах си, трябва да бъдеш силна", споделя Джоли

Американската актриса Анджелина Джоли е премахнала яйчниците и фалопиевите си тръби като превантивна мярка срещу рак.

Пред New York Times тя сподели, че е претърпяла операция миналата седмица, тъй като е на 50% застрашена от зловещата болест, след като майка й почина от нея на 56-годишна възраст.

„Лекарите ми решиха, че трябва да се подложа на превантивна операция около 10 години преди възрастта, на която близките ми са развили болестта", пише Джоли в свой авторски материал.

"Не е лесно да се вземе подобно решение," признава тя и допълва, че това е единствения начин да контролираш подобен здравен проблем.

В статията, озаглавена "Анджелина Джоли Пит: Дневник за една хирургия", тя разкрива редица маркери за откриване на рак в ранен стадии.

"Минах през това, което са изпитали много жени. Казах си- трябва да бъдеш силна и че нямам причина да мисля, че няма да доживея да видя децата си как растат и да се запозная с внуците си", споделя съкровено Джоли.

Преди две години актрисата претърпя двойна мастектомия по същите съображения – наличието на злокачествения ген в организма й. Още тогава тя призна, че може да й се наложи да се подложи на още интервенции.

 Цялата изповед можете да прочетете тук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай