Дъжд и сълзи за Шабан

Погребват Шаулич в Алеята на заслужилите

Дъжд и сълзи за Шабан | StandartNews.com

Близки, приятели и хиляди фенове плакаха под дъжда в Белград за любимеца на Балканите Шабан Шаулич.
Приятелите носеха голяма снимка на Краля на сръбската народна музика. Те се събраха в новото гробище в Белград, за да изпратят Шабан в последния му земен път. Въпреки проливния дъжд хиляди извиха опашка пред портите на гробището, още преди да започне погребалната церемония. Звездата ще бъде погребан в Алеята на заслужилите граждани.  

По-рано през деня беше съобщено, че Шабан Шаулич ще бъде изпратен с легендарния си хит "Ne plači dušo" (Не плачи), който певецът изпълнява за първи път през 1984 година. Песента е посветена на съпругата му Гордана, с която са женени от 43 години и имат три деца.

”Тъгува регионът, Сърбия, семейството е неутешимо. През какво ли не преминахме заедно с моя кум през последните 45 години - всяка веселба, всяка слава, всеки твой успех, всеки мой успех. Делихме с нашите семейства и с онези, които обичахме. Делихме и тъгата, когато изпращахме нашите родители във вечния им покой. Бяхме успешни, куме, и като дует, и отделно, и песните ни ще останат за вечни времена! А с кого сега, куме, ще пея нашите песни? Най-често пеехме заедно! Имахме много планове - и всичко това, куме, приключи, това вече го няма! Ти беше моят певец за всички времена, лети с ангелите и вечна ти слава!", каза известната певица Зорица Брунцлик в памет на кума си Шабан Шаулич и разплака за пореден път семейството на народния певец.

Шабан Шаулич загина на 68-годишна възраст на 17 февруари в Германия в катастрофа, която погуби и дългогодишния му приятел, 43-годишният музикант Мирсад Керич. Той шофираше колата.

Катастрофата стана, когато автомобил мазда, управляван от пиян шофьор без книжка, се заби с висока скорост отзад в сеата на певеца. И двама автомобила загубиха контрол и удариха в банкета.

В родния град Шабац бяха разлепени плакати с призив към всички, които желаят, да подпишат инициатива за промяна на името на родната му улица в улица "Шабан Шаулич".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай