Драма.Зеленски имал План Б, ако го убият

Имало кой да управлява Украйна

Драма.Зеленски имал План Б, ако го убият | StandartNews.com

Украинският президент Володимир Зеленски има План "Б" в случай на неговото убийство. Това съобщи самият той по време на видеореч пред форума в Давос, цитиран от БГНЕС.

"Според нашето законодателство има кой да управлява страната. Украйна е парламентарно-президентска република. Бяхме подготвени и разделени - аз, премиерът и шефът на парламента. Разбрахме се, че ако има някаква загуба, ще сме готови за този процес. Разделихме Министерския съвет на две части, за да може страната да бъде защитена дори и при най-лош сценарий“.

Зеленски два пъти беше попитан дали има план за реакция, в случай че успее един от опитите на руснаците (а според разузнаването са били много) да убият президента.

"Толкова усилия, хората похарчиха енергията и парите си ... Готов съм да им помогна... но всяка сутрин продължавам да се събуждам и съм жив. Отнасям се към това философски", каза държавният глава.

Той добави, че подобна заплаха продължава да съществува ежедневно. „Ето, това не е холограма, аз съм жив и наистина говоря с вас“, пошегува се Зеленски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай