Драма в Русия? Разкрития за Путин

Песков коментира, че се съмнява в „надеждността” на изтеклата информация

Драма в Русия? Разкрития за Путин | StandartNews.com

Нови секретни документи, изтекли от Пентагона, разкриват дълбочината на вътрешните борби в Русия относно войната ѝ в Украйна, съобщава „Ню Йорк Таймс”, предаде "Вести".

ВИЖ ОЩЕ: Напрежение. Русия с ултиматум към Запада

Според документите правителството в Москва обвинява военните, че прикриват мащаба на понесените от Русия загуби. 27-те страници, показват и колко дълбоко е проникнало американското разузнаване в почти всеки аспект на руската държава и армия.

Федералната служба за сигурност (ФСБ) е обвинила Министерството на отбраната на Руската федерация в прикриване на руските жертви в Украйна и че военните служители не желаят да предават лоши новини нагоре по командната верига.

ВИЖ ОЩЕ: Ето го виновникът за изтеклите документи

Документите разкриват причините, поради които президентът на Русия Владимир Путин не успява да постигне победа в Украйна след повече от 13 месеца война.

Сред тях са вътрешни борби и взаимни обвинения между руските служби, отговорни за различни аспекти на т. нар. „специална военна операция”.

Служители на ФСБ, твърдели, че докладите за загуби от министерството на отбраната не са включвали убитите и ранените бойци от руската национална гвардия, наемните формирования като частната военна компания „Вагнер”, доброволците и частите, изпратени от чеченския лидер Рамзан Кадиров.

Така в официалните отчети руските загуби са намалени почти двойно.

ВИЖ ОЩЕ: Изтеклите документи! Тревожна прогноза за войната

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира, че се съмнява в „надеждността” на изтеклата информация.

„Не знам на какво се основават тези доклади, но се съмнявам в тяхната надеждност и в разбирането на автора за същността на случващото се в Русия”, посочи Песков, цитиран от Си Ен Ен.

Песков беше попитан и за среща на 22 февруари между руския президент Владимир Путин, министъра на отбраната Сергей Шойгу и ръководителя на „Вагнер” Евгений Пригожин, на която вероятно е бил разрешен спорът относно доставката на боеприпаси за наемническата армия.

„Не знам нищо за това”, заяви говорителят на Кремъл.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай