Драма с Рамзан Кадиров! Той е изумен

Какво се случи с чеченския лидер

Драма с Рамзан Кадиров! Той е изумен | StandartNews.com

Днес лидерът на чеченската република Рамзан Кадиров изрази притеснението си относно откраднатия му жребец Зазу, който изчезнал от конюшната в Чехия през нощта между 3 и 4 март. По думите на Рамзан Кадиров случайности няма.

Чеченският лидер заяви, че конекрадците са достатъчно глупави, за да откраднат санкциониран кон. Зазу е част от имот, който беше санкциониран от ЕС преди 9 години, предаде Нова вест.

Лидерът на Чечения Рамзан Кадиров обвини Запада, заради това, че елитният му кон Зазу е изчезнал. Конят е изчезнал от конюшнята му в Чехия в нощта на 3 срещу 4 март. Конят на Кадиров струва най-малко 17 хиляди евро (около 30 000 лв.), но самият Кадиров уточни, че цената на жребеца е много по-висока, пише украинската медия УНИАН.

„Още през 2014 г. моят Зазу стана първата жертва на санкции, насочени срещу мен, моето семейство и екипа. Чистокръвният кон понесе този първи подъл удар от демократичния Запад.“ , са думите на Кадиров.

Той също така се оплака от местните “пазачи на реда”, които не са се погрижили за животното: “Къде е охраната? Къде е доблестната полиция с демократично ефективни и модерни методи за издирване?”, възмути се Кадиров.

„По принцип не вярвам в случайностите. Конекрадците са уникални: достатъчно глупави, за да откраднат санкциониран кон, и хитри, за да не ги намери полицията. Не вярвам. Жалко, че едно красиво и благородно животно страда. Притеснявам се, че Зазу може да попадне в лоши ръце”, написа той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай