Дилма Русеф води диалог с бразилската младеж

Дилма Русеф води диалог с бразилската младеж  | StandartNews.com

Президентът на Бразилия Дилма Русеф води диалог с младежите от протестиращите в страната. Те са доминиращ фактор в националните протести, на които станахме свидетели през последните две седмици. Това предаде "Асошиейтед прес". Русеф и министърът на образованието Алойзиу Меркаданти са се срещнали с лидери на 25 младежки организации в столицата, както и студентски, професионални съюзи и активисти на гей правата. Тези срещи са в рамките на консултациите на държавния глава с групи протестиращи, които представляват различни интереси.

След проведените срещи няма конкретни решения и мерки, които бразилското правителство ще вземе. Ясно е само, че Русеф е сложила началото на диалог с младежта на нацията. От 8 юли в страната ще тръгне отдавна планирания правителствен сайт, който е посветен на младежките проблеми. Той доста ще спомогне за продължаване на диалога, обявиха от кабинета на Русеф.

Междувременно стана ясно, че популярността на бразилския президент Дилма Русеф се е сринала с 27 процента заради протестите в страната за по-добри обществени услуги. Това съобщи Франс прес, позовавайки се на допитване. В момента Русеф се ползва с одобрението на 30% от населението. Днес бе огласено и допитване на института "Датафоля", което сочи, че делът на хората, които оценяват управлението на Русеф като "лошо или много лошо", се е увеличил от 9 на 25 процента в сравнение с предишна анкета от началото на месеца.

И в събота протестите в Бразилия не стихнаха. Таксиметрови шофьори направиха демонстрации близо до вътрешното летище на Рио де Жанейро, Сантос Дюмон. Те се вдигнаха на протест заради предложените промени в регламента за таксиметровите лицензи. В Сао Пауло малка група от демонстранти, които бяха блокирали важен монолентов път, бяха разпръсната с гранати със сълзотворен газ от полицията в щата. Имаше и още една демонстрация в североизточния град Натал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай