Депутати окървавиха парламента в Каракас

Бой с лаптопи и маси заради резултатите от президентските избори

Депутати окървавиха парламента в Каракас | StandartNews.com

Каракас. Юмручен бой окървави парламента на Венецуела.

Няколко депутати бяха ранени по време на бурно заседание, свързано с президентските избори, предаде Ройтерс. Опозицията обяви, че седем от нейните представители са били нападнати и ранени, докато проправителствените депутати обвиняват техните "колеги фашисти", че са започнали боя.

Повод за грозните сцени станало обсъждане на резултатите от президентския вот. Според националната избирателна комисия те са спечелени от Николас Мадуро, верен на покойния Уго Чавес, със само 225 000 гласа повече от опозиционния кандидат Енрике Каприлес. Той отказва да признае поражението.

Скандалът в парламента избухнал, когато хората на Мадуро наложили забрана на опозиционните депутати да правят изказвания, докато не признаят победата на лидера им. Управляващите твърдят, че в този момент привържениците на Каприлес се нахвърлили върху тях, защото били бесни от решението.

Според анонимен източник боят започнал, след като опозиционни депутати започнали да крещят "фашист" към председателя на парламента и разгърнали плакат с надпис "парламентарен преврат". Правителствените депутати се нахвърлили върху колегите си. Започнали да се замерят с лаптопи и маси, а един от депутатите бил ударен в главата със стол.

"Те могат да ни бият, да ни затварят, да ни убиват, но ние няма да предадем принципите си", заяви един от битите опозиционери Хулио Борхес. Той показа пред камерите на местна телевизия разкървавеното си лице.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай