Четвъртък,

Демократите побързаха с „избрания президент“

От: Редактор -
199
Демократите побързаха с „избрания президент“
A
A
A

Председателят на Камарата на представителите – Нанси Пелоси от Демократическата партия, вече определи кандидата за Белия Дом Джо Байдън като „избрания президент“.

По-рано президентът Доналд Тръмп обяви, че той е спечелил изборите, като до момента няма официално обявен победител.

Пред репортери Пелоси заяви, че е „щастлив ден“ за страната, защото Байдън е решен да обедини хората. Нанси Пелоси също така каза, че негативното въздействие върху многобройните проблеми в страната, за които се твърди, че се дължат на администрацията на Тръмп, може да бъде заличено, но подчерта, че процесът ще отнеме време.

По време на пресконференция Пелоси подчерта, че е необходима много работа за възвръщане на доверието на обществото към държавните служители, но също така и за намаляване на неравенството в доходите, като отбелязва, че единственият начин да се направи това е "всички страни да седнат на масата".

"Хората са загрижени за заплахата за техните работни места от технологиите, от търговията и от новодошлите в нашата страна. Трябва да им докажем, че това не е игра с нулев резултат", заключи Пелоси.

Междувременно от щаба на президента Тръмп настояват,  че има измами и искат съдът да се намеси.

Официални лица се опитват да внесат яснота и най-вече уверение у нацията, че процесите, които протичат, са съобразени с демократичните принцип в страната.

Лидерът на републиканците в Сената Мич Маконъл застана зад идеята да не се пречи на нормалното протичане на изборния процес.

Онлайн Маконъл повтори призива на Тръмп да не се броят нелегално подадени гласове, но се въздържа от промотиране на консипративни теории от президента за широкоразпространена измама.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички