Декриминализират марихуаната в Ямайка

Декриминализират марихуаната в Ямайка | StandartNews.com

Кингстън. Притежанието на малки количества марихуана за лично ползване, употребата й за медицински цели, в частна собственост и за религиозни ритуали няма да се наказва от закона в Ямайка. Това ще стане възможно с новите промени в Закона за опасните наркотици, съобщи "Ройтерс". 

Притежаването на малки количества марихуана вече няма да води до арест, а само до глоба, съобщи министърът на правосъдието, който обясни, че промените ще влязат в сила до края на лятото. Предвижда се още да бъдат премахнати досиетата на вече осъдените за притежание на марихуана в малки количества - до 57 грама.

Мярката се налага поради това, че множество млади хора, които експериментират с лекия наркотик и са хванати от полицията, се сдобиват с криминално досие, което впоследствие им пречи да си намерят работа и да пътуват в чужбина. 

"Ганджата" е една от емблемите на островната страна наред с реге музиката и слънчевите пясъчни плажове, тъй като природните условия за отглеждането й са много благоприятни и тя традиционно се използва от местното население като билка при множество заболявания и за постигане на определени състояния на съзнанието при религиозни ритуали. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай