Daily Mail: Терористите ще атакуват Бирмингам

Daily Mail: Терористите ще атакуват Бирмингам | StandartNews.com

Следващата цел на терористите може да бъде Бирмингам. Това сочат снимки от телефона на един от организаторите на терористичните актове в Париж от миналия месец Абделхамид Абауд.

Фотографиите са на места в английския град Бирмингам. Така вторият по големина град в страната може да стане следващата мишена на ислямистите, пише The Daily Mail.

По данни на британските специални служби в Бирмингам има лица, свързани с джихадистите. В частност Абу Хусеин ал Британи, роден в града е заминал за Сирия, където е станал водещ хакер за ислямистите. Той бе убит от американски безпилотен летателен апарат в сирийския град Ракка, обявен от „Ислямска държава" за нейна столица.

В града и в околностите му са били открити няколко терористични клетки. В едва от тях е участвал жителят на Бирмингам от алжирски произход Рабах Тахари, който според властите е командвал подразделение на терористите в Сирия. Британските специални служби разполагат с досиетата на няколко хиляди лица, за които се предполага, че са свързани с екстремистите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай