Четирима от силите за сигурност загинали в Славянск

Четирима от силите за сигурност загинали в Славянск | StandartNews.com

Киев. Четирима служители на вътрешното министерство са загинали в град Славянск, Донецка област, където продължават сраженията.

Около 30 души са били ранени, предаде УНИАН.
„Тактиката на нападателите е да се защитават с жив щит от местното население. Освен това местни жители съобщават, че нападателите масово обстрелват и палят домове. Има жертви сред местното население. В момента сражението продължава", пише в съобщение на пресцентъра на МВР на Украйна.

40 ловни шушки са били откраднати от магазини за ловно оръжие в Донецк, съобщава РБК-Украина, позовавайки се на украинското вътрешно министерство.

Два ловни магазина са били обрани от маскираните нападатели. Освен пушките, са задигнати различни муниции, оръжия за стоп патрони, бинокли, както и прибори за нощно виждане.

Междувременно стана ясно, че има видеозапис от вчерашния ден в Одеса, съобщи "Фокус". На него ясно се вижда, че милицията в града демонстративно хвърля щитовете си на земята, когато сградата на Министерството на вътрешните работи е обсадена. Тогава близо 1000 души поискаха освобождаването на проруските активисти, които бяха задържани на 2 май.

Задържаните проруски активисти, които вчера напуснаха сградата на МВР, не са срещнали съпротива от страна на правоохранителните органи. Видеозаписът, който бе разпространен в социалните мрежи, показва, че униформените хвърлят щитовете си на улица "Преображенска", до сградата на МВР, и си тръгват под аплодисментите на протестиращите.

Александър Турчинов подписа указ за военния резерв на Службата за сигурност на Украйна

Председателят на Върховната рада Александър Турчинов, и. д. президент на Украйна, подписа указ, с който нарежда да бъдат одобрени условията за преминаването на украински граждани на служба във военния резерв на Службата за сигурност на Украйна (СБУ), съобщи УНИАН.
Документът може да бъде разгледан на сайта на държавния глава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай