Четирима служители от Alfa Group със санкции

Сащ срещу Русия

Четирима служители от Alfa Group със санкции | StandartNews.com

В петък Службата за контрол на чуждестранните активи на Министерството на финансите на САЩ  съобщи (OFAC), че е разширила списъка си със санкции срещу Русия, включително бизнес асоциация и още видни бизнесмени.

САЩ наложиха нови санкции на четирима руснаци, свързани с финансовия и инвестиционен конгломерат "Алфа Груп" (Alfa Group) и Руската бизнес асоциация, се казва в изявление на Министерството на финансите, обявяващо последните мерки, насочени към финансовия елит на Москва заради войната в Украйна, съобщава Ройтерс.

Министерството на финансите каза, че санкциите са насочени към четирима служили в Надзорния съвет на Alfa Group - Пьотр Олегович Авен, Михаил Маратович Фридман, Герман Борисович Хан и Алексей Викторович Кузмичьов. Alfa Group един от най-големите руски финансови и инвестиционни конгломерати под санкции срещу руския сектор на финансовите услуги, отбелязва Ройтерс.

Финансово министерство на САЩ също така наложи санкции на Руската асоциация на работодателите -  Руския съюз на индустриалците и предприемачите, се казва в съобщението.

"Богатите руски елити трябва да бъдат изведени от самозаблуждението, че могат да работят както обикновено, докато Кремъл води война срещу украинския народ“, посочи заместник министърът на финансите Уоли Адейемо.

Руското посолство във Вашингтон не отговори веднага на искане за коментар от страна на Ройтерс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай