Британска медсестра с ебола е в критично състояние

Британска медсестра с ебола е в критично състояние | StandartNews.com

Лондон. Британска медицинска сестра, диагностицирана с Ебола след завръщането си от Сиера Леоне, е в критично състояние, съобщиха от Кралската свободна болница, където тя се лекува, предаде BBC. По думите на медиците през последните два дни състоянието на Полин Кафърки постепенно се е влошавало и вече е критично. 

В сряда според друго съобщение от болницата болната е решила да започне лечение с кръвна плазма от оздравели от ебола и експериментарно антивирусно лекарство. 

39-годишната Полин Кафърки от Глазгоу е първият пациент с ебола, диагностициран на територията на Велокобритания. Тя се е прибрала от Сиера Леоне през Казабланка в Мароко и лондонското летище Хийтроу. На Хийтроу тя казала на служителите, че се опасява, че вдига температура и тогава са я тествали за болестта. При общо 6 измервания на температурата й тя е била нормална, поради което са я пуснали да вземе самолет до Шотландия. Министърът на здравеопазването Сали Дейвис каза, че този случай повдига въпроси относно ефективността на скрининга по летищата.

Британският премиер Дейвид Камерън написа вчера в Туитър, че мисли и се моли за болната медицинска сестра. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай