Байдън в Украйна? Какво обявиха от Белия дом

Президентът на САЩ ще мобилизира подкрепа за Киев

Байдън в Украйна? Какво обявиха от Белия дом | StandartNews.com

Правителството на САЩ опроверга спекулациите, че президентът Джо Байдън ще посети Украйна по време на пътуването си в Европа през следващите дни.

"Пътуването ще бъде насочено към продължаване на мобилизирането на света в подкрепа на украинския народ и срещу инвазията на Путин в Украйна, но няма планове за пътуване в Украйна", заяви днес в Туитър говорителката на Белия дом Джен Саки.

В американските медии се появиха и спекулации, че Байдън може да посети Полша след срещите си в Брюксел. Саки заяви, че допълнителни подробности за пътуването ще бъдат обявени по-късно.

Посланикът на САЩ в ООН Линда Томас-Грийнфийлд също заяви пред американския телевизионен канал Cи Ен Ен, че не знае за никакви обсъждания на пътуване до Украйна.

Тя заяви, че правителството на САЩ е отправило предупреждение към своите граждани да не посещават Украйна, тъй като тя е "страна във война". Според Белия дом Байдън ще пътува до Европа в сряда за третото си пътуване до Европа, откакто встъпи в длъжност през януари 2021 г.В четвъртък той ще присъства на специалните срещи на върха на НАТО, ЕС и Г-7 в Брюксел.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай