Борис Джонсън озлобя срещу Путин. Какво иска от света

Това е повратна точка за света и е моментът на избора, казва британският премиер

Борис Джонсън озлобя срещу Путин. Какво иска от света | StandartNews.com

Западните държави не трябва да се опитват да "нормализират отношенията" с руския президент Владимир Путин след инвазията му в Украйна, заяви британският премиер Борис Джонсън, който нарече кризата "повратна точка за света".

„Има някои по света... които казват, че е по-добре да се примирим с тиранията... Смятам, че дълбоко грешат“, каза министър-председателят на пролетната конференция на Консервативната партия в Северозападна Англия.

„Да се опитаме да нормализираме отношенията с Путин след това, както направихме през 2014 г., би означавало да направим отново същата грешка и затова Путин трябва да се провали. "Това е повратна точка за света и е моментът на избора – на избора между свобода и потисничество", добави той.

Външната министърка Лиз Трус предупреди, че мирните преговори за прекратяване на конфликта могат да бъдат "димна завеса" за по-опасни руски военни действия. „Много съм скептична“, каза Трус в интервю пред вестник „Таймс“. „Това, което видяхме, е опит да се създаде пространство за руснаците да се прегрупират. Тяхната инвазия не върви по план. "Страхувам се, че преговорите са още един опит за отклоняване и създаване на димна завеса. Не мисля, че все още сме на етап преговори", добави тя. Трус повтори коментарите на британското разузнаване, че Путин може да се обърне към "все по-екстремни действия", посочвайки извършените „вече ужасяващи зверства".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай