Бомба удари Тел Авив

Бомба удари Тел Авив | StandartNews.com

Тел Авив. Бомба се взриви в морето край израелската столица Тел Авив. Нападението е от бойци на Хамас, които са изстреляли ракетата от ивицата Газа, предаде Ройтерс.

Недалеч от мястото на попадението е разположено посолството на САЩ. Системата за противовъздушна тревога се е задействала и е създала допълнителна паника в града, докато хората са търсели бомбоубежищата. Редица международни авиокомпании пък преустановиха полетите до Тел Авив заради ескалацията на напрежението в региона.

Това не е първата палестинска ракета, която атакува Израел през изминалото денонощие. Според говорителя на израелската армия около 50 бомби са изстреляни по време на тричасовото посещение на египетския премиер Хичам Кандил в палестинския град Газа. Двете страни поеха ангажимент да прекратят огъня поне за този кратък период.

Още в четвърък бойците на въоръженото крило на Хамас обаче изстреляха две ракети по Тел Авив. Едната падна в морето, а другата в предградие на столицата. Жертви и материални щети нямаше.

Палестина пък съобщи, че през нощта израелската авиация е нанесла въздушни удари срещу ивицата Газа. При тях е разрушена административна сграда на МВР в квартал "Тел ал Хауа". Според очевидци няколко тренировъчни лагера също са унищожени. Според палестинските власти от началото на ударите до момента има 19 убити граждани и 235 ранени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай