Бокова: ЮНЕСКО подкрепя лозунга на Дилма Русев

Бокова: ЮНЕСКО подкрепя лозунга на Дилма Русев | StandartNews.com

Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова поздрави Дилма Русев по повод началото на втория й мандат като президент на Бразилия. Ирина Бокова присъства на цереманията по иногурацията по покана на правителството на Бразилия, съобщи пресцентърът на ЮНЕСКО.

На двустранна среща между Дилма Русев и Ирина Бокова генералният директор на ЮНЕСКО изрази задоволството си, че за втория президентски мандат Дилма Русев е избрала лозунга "Бразилия - страна на образованието и науката".

"Образованието играе първостепенна роля за постигане на стабилно развитие и за създаването на общества, способни да участват във все по-взаимосвързания и предизвикателен свят", подчерта шефът на ЮНЕСКО. На срещата присъстваха министър Алоисио Меркаданте и други високопоставени бразилски представители.

ЮНЕСКО ще подкрепя решително правителството на Бразилия в усилията му да изгради в страната качествена и базирана на знанията образователна система, увери Ирина Бокова. Тя покани президента Дилма Русев да присъства на тържествата за 70-ата годишнина от създаването на ЮНЕСКО по-късно тази година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай