Boeing завърши изпитанията на 737 Max с нов софтуер

Тествани са 120 полета

Boeing завърши изпитанията на 737 Max с нов софтуер | StandartNews.com

Актуализира програмата за обучение на пилотите си

Boeing Corp. е извършила 120 полета като част от тестването на новия софтуер за самолетите 737 Max, заяви директорът на компанията Денис Меленберг.

"Направихме решителен напредък за сертифицирането. Вчера извършихме последния полет като част от тестовете на инженерния софтуер с нашите водещи технически експерти и инженери на борда. Това беше финалният полет преди този за сертифициране", каза той във видео, публикувано в Twitter.

Меленберг уточни, че са извършени 120 полета с обща продължителност 230 полетни часа.

Федералната авиационна администрация на Съединените щати (FAA) заяви във вторник, че актуализираният софтуер за самолетите на Boeing 737 Max е "подходящ за оперативни дейности" и също така препоръча на пилотите да преминат допълнително обучение по новата система.

През март Boeing 737 Max 8 от Ethiopian Airlines, превозващ 157 души, се разби близо до етиопския град Дебре Зейт. През ноември 2018 г. същият самолет на индонезийския Lion Air се разби.

След катастрофата около 20 страни затвориха територията си за преминаване на самолети от този тип, много авиокомпании спряха полетите на Boeing 737 Max 8. В САЩ Федералната авиационна администрация забрани експлоатацията на  модела. По време на проучването на причините за инцидента бяха идентифицирани възможни грешки в работата на системата за корекция на маневрирането (MCAS). Boeing се занимава с отстраняване на тези недостатъци и актуализира програмата за обучение на своите пилоти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай