Блокираха Загреб заради Ердоган. Има ли опасност?

Ердоган пристигна снощи на посещение в Хърватия

Блокираха Загреб заради Ердоган. Има ли опасност? | StandartNews.com

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган пристигна снощи на посещение в Хърватия, съобщават местните медии. Неговият самолет кацна на загребското летище и под охраната на голям полицейски ескорт турският президент бе откаран до хотел "Шератон", в който ще отседне по време на пребиваването си в страната.

Най-малко 50 коли съставляваха колоната на полицията, която съпровождаше автомобила с турския президент, отбелязва белградският вестник "Политика".

Днес сутринта е предвидена среща на турския президент Ердоган с хърватския президент Зоран Миланович. След това Ердоган ще замине за град Сисак, където заедно с хърватското държавно ръководство ще открие нова джамия и Ислямски център, а по-късно ще се върне в Загреб.

За 16.00 ч. е предвидена среща на турския президент с хърватския премиер Андрей Пленкович, а в 17,30, заедно с президента Миланович, Ердоган ще се обърне към участниците в хърватско-турски бизнес форум.

По време на визитата е предвидено подписването на няколко междудържавни споразумения, сред които Меморандум за разбирателство между министерствата на вътрешните работи на двете страни.

Заради визитата на Ердоган днес центърът на Загреб е напълно блокиран от полиция, отбелязва порталът Индекс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай