Близките на Флойд: Убийството е умишлено

Флойд и Човин са работили заедно в нощен клуб и са се познавали

Близките на Флойд: Убийството е умишлено | StandartNews.com

Обвинението, повдигнато срещу полицая Дерек Човин по делото за афроамериканеца Джордж Флойд, починал след полицейски арест в Минеаполис, трябва да бъде преквалифицирано на умишлено убийство. Това заяви днес пред Си Би Ес адвокатът на семейството на Флойд, Бенджамин Кръм. Човин беше отведен под стража по обвинения в непредумишлено убийство.

На въпрос на журналиста дали полицаят трябва да бъде обвинен в умишлено убийство и дали има доказателства за това юристът отговаря, че има основания за това. По думите му видеозаписът от задържането на Флойд и записаните разговори с полицаите го потвърждават.

На видеото се вижда как белите полицаи слагат белезници на афроамериканеца и го повалят на пътя. Един от тях натиска с коляно шията на задържания, без да обръща внимание на виковете на Флойд, че не може да диша, и скоро афроамериканецът умира в една от болниците в града. "Чуваме как един полицай казва, че Флойд няма пулс и вероятно трябва да бъде обърнат на една страна. Полицаят Човин обаче отказва и заявява, че той (Флойд) ще бъде държан в това положение. В това има умисъл", изтъква Кръм. "Не разбираме защо не са преквалифицирали обвинението като умишлено убийство. Не разбираме защо всички не са били арестувани", допълва адвокатът. Той потвърждава, че Флойд и Човин са работили заедно в нощен клуб и са се познавали.

"Това е интересен аспект от делото. Надявам се, че обвиненията ще бъдат преквалифицирани на умишлено убийство, тъй като според нас той е знаел кой е Джордж Флойд", подчертава юристът. Той съобщи, че вече е била направена независима аутопсия на тялото на Флойд, тъй като семейството му не се доверява на властите и на официалните патоанатоми. Резултатите ще станат известни утре.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай