Бизон рани момиченце в Националния парк Йелоустоун

Видео на жестокия сблъсък е пуснато в туитър

Бизон рани момиченце в Националния парк Йелоустоун | StandartNews.com

Видео на жестокия сблъсък е пуснато в туитър. На него се проследява с каква сила големият и тежък бизон завърта 9-годишното момиче във въздуха. Детето, пострадало при инцидента, е от Флорида. То не успяло да избяга бързо от огромното животно. Изплашеното дете по-късно бе откарано за лечение в спешния медицински център на парка.

Паркът иска да проучи причините, довели до инцидента. Момиченцето е било на посещение в Йелоустоун с група от 50 души, която е стояла около животното в продължение на 20 минути, в това време бизоните се приближили твърде близо, посочи Си Ен Ен.

Американските бизони могат да достигнат до 2,8 метра и 990 килограма. Национален парк Йелоустоун е най-известният парк за диви животни в САЩ. Посетителите биват предупреждавани да стоят на разстояние повече от 20 метра от дивите животни, за да не ги застигнат опасности и да не безпокоят животните. В парка освен бизони има лосове, койоти и други видове. Най-малко 90 метра трябва да е разстоянието например от хора до мечки и вълци в парка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай