Бил Гейтс зарадва света: Какво ще стане след Омикрон?

Основателят на Microsoft вярва, че броят на инфекциите ще намалее

Бил Гейтс зарадва света: Какво ще стане след Омикрон? | StandartNews.com

Основателят на Microsoft Бил Гейтс вярва, че броят на коронавирусните инфекции по света ще намалее след вълната от щама Омикрон, след която COVID-19 ще се третира като сезонен грип, предава БГНЕС.

"Докато светът преминава през вълната от Омикрон, здравните системи ще бъдат изправени пред предизвикателства. Най-тежките случаи са при неваксинирани хора. След като Омикрон премине, през останалата част от годината случаите ще бъдат много по-малко, така че коронавирусът ще се третира по-скоро като сезонен грип", написа Гейтс в Twitter.

Той заяви, че сегашните ваксини имат два недостатъка: имунизираните все пак могат да се заразяват, а ефективността на препаратите намалява с течение на времето.

"Нуждаем се от ваксини, които да предотвратяват повторното заразяване и да са ефективни в продължение на много години", подчерта основателят на Microsoft.

Относно произхода на коронавируса Гейтс пише, че има доказателства, че той е бил предаден на хората от друг биологичен вид.

"В бъдеще ще има огнища на подобни болести, предадени и от други видове, така че трябва да инвестираме, за да се подготвим за тях", смята милиардерът.По-рано Гейтс предположи, че пандемията от коронавирус може да приключи още през 2022 г., въпреки че сега - с появата на щама Омикрон - светът може би преживява най-трудната част от нея.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай