Биг Брадър срещу терористи в Германия

Биг Брадър срещу терористи в Германия | StandartNews.com

Германското правителство смята да засили наблюдението и да назначи повече полицаи в опит да се справи със заплахата от тероризъм. Това са част от предложенията, обявени от вътрешния министър Томас де Мезиер в рамките на пакет от мерки за борба с тероризма.

Министърът обяви планове за ускоряване депортацията на чуждестранни престъпници. По думите му полицията ще получи допълнителен персонал, ново оборудване и правомощия за наблюдение. Очаква се да бъдат инсталирани допълнителни камери на обществени места, които да следят за противозаконни прояви. Друго предложение предвижда германци с двойно гражданство да губят немските си паспорти, ако се бият за ислямистки групировки в чужбина. Министърът обаче отхвърли едно от исканията на някои негови съпартийци, които настояваха за забрана на бурките на обществени места. Той посочи, че такова нещо ще е трудно за въвеждане и "не можеш да забраниш всичко, което отричаш".

Правителството ще търси и начини за заобикаляне на лекарската тайна с цел предотвратяване на атентати. Държавата и медиците ще дискутират как да стане възможно лекарите да подават сигнал до полицията, ако сметнат, че някой от пациентите им е склонен на терористичен акт. Повод за търсене на подобна възможност са няколко на брой нападения, извършени през последните седмици от психично болни хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай