Сряда,

Безумна гавра с Байдън в САЩ! Кой я причини

От: Редактор -
2862
Безумна гавра с Байдън в САЩ! Кой я причини
A
A
A

Писмо до Байдън с искане да премине тест за умствени способности, или да откаже да участва в изборите през 2024 г. изпратиха 61 депутати от Републиканската партия, съобщи телевизия „Фокс нюз“, цитирана от различни медии.

„Призоваваме ви или да се откажете от кандидатурата си за преизбиране, или да се подложите на клинично потвърдена оценка на умствените способности и да направите тези резултати достъпни за обществеността“, пише в документа.

„Ние смятаме, че независимо от пола, възрастта или политическата партия, всички президенти трябва да документират и демонстрират здрав умствен капацитет“, казаха законодателите в писмото.

Инициатор на писмото е конгресменът Рони Джаксън, който е бивш лекар на Белия дом. Той изрази безпокойството на конгресмените за когнитивното състояние на американския лидер и съмненията, че той ще може да ръководи страната още един мандат.

По-рано стана известно, че Байдън притеснява съпругата си Джил с нездравословните гастрономически предпочитания. Той яде въглехидрати и пренебрегва фибрите и рибата.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com