Безпокойство в Русия, кого обвини Песков

В Кремъл не се обсъжда въпроса за допълнителна мобилизация, изтъкна той

Безпокойство в Русия, кого обвини Песков | StandartNews.com

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обвини Украйна за продължаващия обстрел на Запорожката атомна централа и призова Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) да се намеси.

По думите на Дмитрий Песков стрелбата на украинските военни по централата предизвиква безпокойството на Русия и би трябвало да обезпокои и МААЕ.

"Ако казваме, “че е бил регистриран обстрел”, то все пак трябва да сме обективни и конструктивни и да завършим изречението така: “Обстрелът беше извършен от украинските въоръжени сили", подчерта Песков, цитиран от БНР.

Той изрази надежда, че международната агенция ще използва влиянието си над Киев и стрелбата ще бъде прекратена.

Освен това Песков увери, че в Кремъл не се обсъжда въпроса за допълнителна мобилизация, каквито твърдения се разпространяват в социалните мрежи в Русия. В същото време той добави, че не може да говори от името на министерството на отбраната.

Песков каза още, че извършителите на убийството на 10 руските военнопленници трябва да бъдат намерени и наказани и че Москва е готова да си сътрудничи с международните организации при разследването.

На 18 ноември в интернет се появиха видеозаписи на предполагаемата екзекуция. От министерството на отбраната обявиха, че войниците са били застреляни в главата, а Следственият комитет започна наказателно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай