Безос побърка Ротердам! Какво му причини

Демонтират исторически мост заради яхтата му

Безос побърка Ротердам! Какво му причини | StandartNews.com

Кметството на Ротердам, Нидерландия съобщи в сряда, че исторически мост в пристанищния град ще бъде временно демонтиран, за да позволи преминаването на гигантска яхта, построена за бившия изпълнителен директор на "Амазон" Джеф Безос, предаде АФП, като цитира местни медии.

Историческият мост от 1878 г., възстановен след бомбардировките през 1940 г. по време на Втората световна война, е твърде нисък, за да мине под него яхтата на американския милиардер, оценена на 430 милиона евро, предава БТА.

Корабостроителят е поискал от кметството на Ротердам мостът да бъде временно демонтиран, като се премахне средната му част, за да може яхтата да мине под него."Оттам е единственият път към морето", каза говорителката на кметството пред АФП. Тя добави, че стойността на демонтирането и монтирането на моста ще се поеме от корабостроителницата.

Яхтата се строи в Албласердам, край Ротердам и през лятото трябва да премине под моста Конингсхафебрух, който е твърде нисък за тримачтовата яхта. Британският в."Дейли мейл" писа, че 127-метровият плавателен съд ще бъде най-голямата яхта в света.

Кметството на Ротердам е приело да се демонтира съоръжението, въпреки обещанието след мащабния му ремонт през 2017 г. никога повече да не се демонтира.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай