Бежанци от войната във Виетнам бяха спасени в джунглата

Бежанци от войната във Виетнам бяха спасени в джунглата | StandartNews.com

Ханой. Двама виетнамци, които са избягали по време на военните действия във Виетнам и оттогава живеят в джунглата, бяха открити и върнати в цивилизацията четири десетилетия по-късно. Наложило се е Ху Ван Ланг и 82-годишният му баща да бъдат увещавани да напуснат досегашното си местообитание.

Ху и баща му прекъснали всякаква връзка с външния свят след като съпругата му и двете му деца били убити от противопехотна мина. Оттогава местонахождението им било неизвестно. Преди двайсет години братът на Ху успял да стигне до тях, но не успял да ги убеди да се върнат в обществото.

Когато местни хора ги открили в гъстата джунгла в централната част на Виетнам, те почти не можели да комуникират сс тях. Ху знаел само няколко думи от местния диалект. Двамата носели само с препаски, прехранвали се предимно с плодове и корени, а основният им инструмент бил саморъчно направена брадва.

Бащата и синът живеели в къща, построена върху дърво на пет метра над земята, в която съхранявали също ножове и стрели, за да ловуват.

Според властите двамата са избягали в джунглата вследствие на травмата от избухването на смъртоносната мина. В момента им е назначено лечение и се предприемат първи стъпки за интеграцията им в обществото, съобщева Би Би Си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай