Без салюти за ЧРД на Елизабет II

На 21 април монархът навършва 95

Без салюти за ЧРД на Елизабет II | StandartNews.com

Кралица Елизабет II ще посрещне тази седмица най-самотния си рожден ден досега и първи без принц Филип за последните седем десетилетия, съобщи електронното издание Мейлонлайн, цитирано от БТА. Овдовялата кралица навършва 95 години на 21 април и ще бъде в компанията на малцина от най-близкия си антураж в замъка Уиндзор.

Плановете са официален портрет за празника са отменени, тъй като кралицата е в траур по повод кончината на съпруга си. Принц Филип, херцог на Единбург, почина на 9 април, два месеца, преди да навърши сто години. Погребението му беше в събота.

Британското издание цитира запознати, според които Елизабет II ще прекара рождения си ден като всеки друг ден през последната година. Най-вероятно тя ще отиде до Фрогмор, едно от любимите ѝ места в Уиндзор, за да разходи новите си домашни любимци - доргито Фъргъс и коргито Мюик. В неделя, ден след като се прости с принц Филип, кралицата също е била там. Тя шофирала сама до Фрогмор, където вишните все още са отрупани с цвят и пролетните цветя пъстреят в лехите.

Националният траур за херцога на Единбург приключи в неделя, но кралицата и кралското семейство са в траур до четвъртък. Няма да има топовни салюти за рождения ден на кралицата, съобщиха от британското министерство на отбраната.

Кралицата най-вероятно ще бъде посетена в Уиндзор на рождения си ден само от синовете си принц Андрю и принц Едуард, съпроводен от съпругата си Софи. Принцът на Уелс Чарлз, херцозите на Кеймбридж Уилям и Кейт и други членове на кралското семейство ще поздравят монарха по телефона.

Кралицата понася стоически загубата на любимия си съпруг, казват източници от двореца. Очаква се първият ѝ публичен ангажимент след траура извън двореца да бъде участието ѝ в откриването на парламентарната сесия на 11 май, когато ще бъде съпроводена от сина си, престолонаследника принц Чарлз.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай