Берлускони разкъса Запада заради парада

Берлускони разкъса Запада заради парада | StandartNews.com

Западните лидери бяха направени на пух и прах от Силвио Берлускони заради отсъствието им от парада в Москва, посветен на 70-годишнината от победата над хитлеризма. Според Кавалера това показва късогледството. Лидерът на партията "Форца Италия" пусна открито писмо до в. "Corriera della Sera".

"Тази трибуна на Червения площад, на която редом с лидера на руската държава бяха лидерите на Китай, Индия и други азиатски страни, е свидетелство не за изолацията на Русия, а за провала на политиката на Запада. Смятам, че празните ни места там са не демонстрация на сила, а символ на нашето поражение", пише Берлускони.

Плейбоят отбеляза още, че пред Запада има две предизвикателства. "Това е икономическото от страна на бързо развиващите се азиатски икономики и военното т страна на ислямския екстремизъм. За да се противопоставим на тези предизвикателства, просто трябва да си сътрудничим с Русия", отбелязва Берлускони.

Той също така подчертава, че не може да бъде намерено решение на укринската криза без участието на Москва , а още повече "с антируска насоченост". Берлускони напомня за огромната цена, която италианският и европейският бизнес плащат за "санкционната политика, която не носи никакви резултати".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай