Берлин забрани прическите в армията

Берлин забрани прическите в армията | StandartNews.com

Германия затегна правилата за външния вид на войниците си, като забрани да си правят пиърсинги на носа, да носят косата си на гребен и да си правят татуировки с порнографски елементи. В същото време САЩ облекчиха режима си, като ще разрешават на военните да носят религиозни атрибути като тюрбани, дълги бради и др.

Германските военни ще трябва да се въздържат от пиърсинги по устата и големи обеци на ушите. Татуировките трябва да бъдат "покрити по подходящ и приличен начин" и да не съдържат "порнографски или дискриминационни мотиви", гласят новите правила. Жените в армията не трябва да носят цветен лак, но прозрачният е разрешен. Те могат да си пускат дълга коса, но тя не трябва да пада под очите им и са длъжни да я носят на конска опашка.

В САЩ пък от тази седмица военните имат право да подават заявления за разрешение да носят религиозни символи. Така одобрените ще имат право да носят тюрбани, бради и татуировки. Разрешенията обаче ще се издават след разглеждане индивидуално на всяка молба, и ако допълнителните атрибути не пречат на изпълнението на текущата мисия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай