Белгия: Без тероризъм, ето ви котки (ГАЛЕРИЯ)

Белгия: Без тероризъм, ето ви котки (ГАЛЕРИЯ) | StandartNews.com

Белгийската полиция подходи нестандартно към неспирните въпроси и публикации, относно антитерористичните операции в столицата Брюксел. В отговор Facebook и Twitter бяха заляти със снимки на котки, опитвайки се да отклонят общественото внимание от акциите, които реално дават информация на самите терористи.

Те призоваха и медиите да запазят мълчание за всичко, случващо се около операциите срещу джихадистите от "Ислямска държава".

 "Вместо да тутвате за полицейската дейност в Брюксел, ето една снимка на нашата котка Моцарт", написа оператор от холандската телевизия NOS.

Последваха публикации на всякакви котенца с хаштаг #BrusselsLockdown: коте-водещ на телевизионни новини, два котарака джедаи, които се бият с мечове, малко коте и ред други.

На среднощната пресконференция, на която бе съобщено за 19-те обиска и 16-те арестувани, говорител на белгийската федерална прокуратура благодари на печата и на потребителите на социалните медии, че са се съобразили с изискванията на полицейските операции, но без да споменава за котенцата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай