Белфорт направил $13 милиона за 3 минути

Белфорт направил $13 милиона за 3 минути | StandartNews.com

Джордан ще изнесе на 7 април в София лекция по техники за продажбите
Успех, който не е основан на почтеност, не е дълготраен, казва прототипът на "Вълкът от Уолстрийт"

"За да станеш богат, пътят е един - да го направиш бързо. Така направих първия си милион и той доведе до следващите. Бях на 25. Веднъж спечелих 4 милиона, на други ден за 3 минути те станах 13. На следващия - още 10." Това призна Джордан Белфорт, прототипът на "Вълкът от Уолстрийт", пред Светослав Иванов в "120 минути" по bTV. Предишният живот на 52-годишния днес Белфорт е бил олицетворение на сбъднатата американска мечта. "Вълкът" е известен с проницателен ум, който го прави милионер, преди да навърши 26 години, с приятна външност, на която не устояват и най-красивите жени. И достатъчно здрав организъм, за да оцелее след огромните количества дрога, които е взимал в продължение на 5 години. През деня е правел милиони, през нощта е харчел с милиони.

"Роден съм в Бронкс, но израснах в Куинс. По това време там нямаше скъпи коли, ние живеехме в блокове. Но тази среда породи у мен желанието да забогатея. С приятелите ми бяхме образовани, но имахме толкова пари, колкото да разберем, че не са ни достатъчни. Гледахме към богатите и мечтаехме за техния живот. След като завърших колеж, на 22, имах бизнес с месо и морски дарове и притежавах 26 камиона. Но на 24 направих грешки и фалирах. Тогава чух за човек, който спечелил милиони за година на "Уолстрийт". Отидох там и ги убедих да ме наемат като стажант. Първия урок, който научих бе, че борсовите брокери са просто продавачи. Добрите не се опитват да продават стоката си направо като ви я рекламират по външни белези. Те първо задават въпроси, за да разберат вашите нужди и да влязат в психиката ви. Друго, което ни втълпяваха, е, че алчността е нещо добро. Аз си изработих специална система за мотивиране на моите служители, която преподавам и до днес - клиентът трябва да купи или да пукне", изповядва се Белфорт.

Ключът към успеха на "Уолстрийт" са мастурбацията, проститутките и наркотиците, казвал първият му шеф. Хората там взимат толкова много наркотици, защото те продават и купуват. Правят пари от нищото, но плодовете на труда им не са осезаеми. Нямат усещане за истинската стойност на парите и купуват безразборно - коли, къщи и дрога в огромни количества. "Това те прави щастлив за няколко минути. Но то не те успокоява за дълго. Това е част от културата на "Уолстрийт". Търсехме нестандартни начини, за да се забавляваме. Дилърите бяха на всеки ъгъл. Имах усещането, че живея на забавен каданс, сякаш се гледах отстрани. Странно беше. Чувствах се напълно нереално. Аз вярвам в Господ, но също и в това, че всеки човек контролира собствената си съдба. Успех, който не е основан на етика и почтеност, не може да е дълготраен. Научих това по трудния начин", споделя "Вълкът". Докато взимал дрога, Джордан непрекъсната сменял настроенията. Това оказало влияние върху всичко останало. Сменил няколко жени.

Джордан Белфорт пристига на 7 април в София.

Той ще направи еднодневно обучение на тема "Техники за продажби и оказване на влияние по системата на Джордън Белфoрт".

През 90-те години той успява да изгради най-динамичната и успешна организация за продажби в историята на "Уолстрийт". Консултирал е над 50 публични компании и днес обучението му дава възможност на почти всяка компания или физическо лице, независимо от възраст, раса, пол, образование или социално положение, да създаде богатство и да постигне предприемачески успех.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай