Бебе в Англия се роди с коронавирус

Майката на детето е била приета в болница в Лондон дни по-рано с пневмония

Бебе в Англия се роди с коронавирус | StandartNews.com

Бебе във Великобритания се роди с коронавирус, съобщи The Sun. Майката на детето е била приета в болница в Лондон дни по-рано с подозрения за пневмония. Резултатите от пробите й са станали известни след раждането на бебето. На самото бебе е взета проба минути след появата му на бял свят и също се оказала положителна, пише „Фокус”.

 

Лекарите се опитват да определят дали то е било заразено с коронавирус по време на раждането или още в утробата. Бебето остава в болницата, в която е родено, докато майката е преместена в специализирана клиника за инфекции.

На персонала, контактувал с двамата пациенти, е препоръчано да се самоизолира.

Кралският колеж по акушерство и гинекология съветва здравите бебета да не се отделят от заразените майки, за да може да бъдат кърмени и да изграждат имунитет. Медиците подчертават, че бременните жени и бебетата са изложени на малък риск от усложнения от вируса и повечето ще го прекарат с леки симптоми.

Броят на смъртните случаи от коронавирус във Великобритания се увеличи до 11, а този на заразените - от 208 до 798. През последните 24 часа в страната е регистрирано увеличение от 35% на случаите на заразени. Междувременно градовете в Обединеното кралство изглеждат пусти – хората работят от домовете си, избягват посещението на магазини и се ограничават в използването на обществения транспорт заради опасения от заразяване с вируса, пише още The Sun.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай