Събота,

Байдън прибира Херо Мустафа, праща ни нов посланик

От: Рачо Рачев -
4819
Байдън прибира Херо Мустафа, праща ни нов посланик
A
A
A

Президентът на САЩ Джо Байдън номинира Кенет Мъртън за нов посланик на страната му в България на мястото на Херо Мустафа, която е в България от 2019 г., съобщи Белият дом. Номинацията на Байдън трябва бъде одобрена от Сената.

Кенет Мъртън е член на висшата дипломатическа служба, клас "Кариерен министър". Доскоро е бил временно изпълняващ длъжността шарже д'афер на посолството на САЩ в Хаити. Преди това е бил главен заместник помощник-секретар в Бюрото за глобално управление на талантите, а преди това е бил заместник помощник-секретар в Бюрото по въпросите на Западното полукълбо.

Мъртън е работил и като посланик в Хърватия, посланик в Хаити и като заместник-изпълнителен секретар на Държавния департамент. Наред с други свои назначения Мъртън е бил икономически съветник в посолството на САЩ в Париж, Франция, изпълнителен асистент в Бюрото по икономически и бизнес въпроси на Държавния департамент и старши наблюдател в Оперативния център на Държавния департамент.

Мъртън получава бакалавърската си степен от Университета Маями в Оксфорд, Охайо, и магистърската си степен от Американския университет във Вашингтон, окръг Колумбия. Той е носител на множество награди, включително Grande Croix of Honor от правителството на Хаити за подкрепа при земетресение, наградата Ryan Crocker за изключителни лидерски качества в експедиционната дипломация, и хуманитарната награда CORE Shandling. Владее хаитянски креолски, френски, немски и испански език.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com