Байдън измисли как да накаже Путин. Лишава руснаците от нещо любимо

Потенциалните ограничения ще бъдат "безпрецедентни" за Русия

Байдън измисли как да накаже Путин. Лишава руснаците от нещо любимо | StandartNews.com

Властите в САЩ ще разгледат възможността за ограничаване на износа на смартфони и авточасти за Русия в случай на изостряне на ситуацията в Украйна, съобщава Ройтерс, позовавайки се на източник от администрацията на президента Джо Байдън.

На среща в Белия дом високопоставени длъжностни лица ще обсъдят "извънредни мерки за контрол на износа, които могат да прекъснат достъпа на Русия до широк спектър от промишлени и потребителски технологии".

"Мерките биха могли да ограничат възможностите на Русия да внася смартфони, основни компоненти за самолети и автомобили и материали от много други сектори", допълва Ройтерс.

Източникът добавил, че потенциалните ограничения ще бъдат "безпрецедентни" за Русия: те биха могли да окажат значително въздействие върху руските потребители, производствените операции и заетостта.

По думите му сегашната администрация може да използва същите инструменти, които бяха използвани в Белия дом при Доналд Тръмп, за да забрани достъпа на китайската телекомуникационна компания Huawei до определени полупроводници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай