Байдън обяви мощен удар срещу Русия

Една седмица след смъртта на Навални

Байдън обяви мощен удар срещу Русия | StandartNews.com

Съединените щати обявиха повече от 500 нови санкции срещу Русия заради нахлуването й в Украйна и смъртта на опозиционера Алексей Навални, предаде BBC.

Санкциите ще бъдат насочени към лица, свързани с лишаването от свобода на Навални и руската военна машина, каза президентът Джо Байдън.

Ограничения за износ ще бъдат наложени на близо 100 фирми и физически лица.

"Ако Путин не плати цената за смъртта и разрушенията, които сее, той ще продължи да го прави", предупреди американският президент в съобщение за медиите, обявявайки новия арсенал от мерки.

Санкциите отбелязват една седмица от смъртта на Навални в затвора на Арктическия кръг, отбелязва BBC, пише "ДарикНюз".

По-рано ЕС също обяви санкции срещу близо 200 юридически и физически лица, обвинени в подпомагане на Русия да си набавя оръжия или в участие в отвличане на украински деца - нещо, което Москва отрича.

В отговор руското външно министерство заяви, че значително е разширило списъка на служители и политици от ЕС, на които е забранено да влизат в Русия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ангел
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи