Байдън изригна! Посочи новия Хитлер

Нови словесни атаки в САЩ

Байдън изригна! Посочи новия Хитлер | StandartNews.com

Ново противопоставяне между бившия и настоящия президент на САЩ.

Срещу Доналд Тръмп са отправени критики от страна на президента на САЩ, Джо Байдън. Той осъди думата „паразити“, която Тръмп използва по отношение на политическите си врагове. Байдън сравни изказването с това на нацистите в Германия през 30-те години, съобщи Ройтерс.

На неотдавнашен митинг в Ню Хемпшър Тръмп повтори невярното си твърдение, че президентските избори през 2020 г. са му били отнети с измама, и заяви пред тълпата, че ще "изкорени комунистите, марксистите, фашистите и радикалните леви бандити, които живеят като паразити в пределите на нашата страна, които лъжат, крадат и мамят на изборите", цитирана от БТА.

Байдън заяви, че коментарите на Тръмп повтарят езика, чут в нацистка Германия през 30-те години на миналия век. "Само през последните няколко дни Тръмп заяви, че ако се върне на поста, ще преследва всички, които му се противопоставят, и ще унищожи това, което той нарече "паразити... в Америка"

"Това повтаря изказвания, които сте можели да чуете в нацистка Германия през 30-те години. Дори не е първият случай", заяви Байдън по време на събитие за събиране на средства в Сан Франциско.

"Тръмп също така наскоро говори за това, че цитирам: "кръвта на Америка е отровена". Отново повтаря същите фрази, използвани в нацистка Германия", заяви Байдън.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай