Башар Асад: Режимът не е използвал химически оръжия

Башар Асад: Режимът не е използвал химически оръжия | StandartNews.com

Дамаск. Сирийският президент Башар Асад отхвърли твърденията на западните страни, че режимът е използвал химически оръжия и ги определи като „обидни за здравия разум". Асад предупреди САЩ, че ще се изправи пред провал, ако атакува Сирия.

В интервю за руския вестник „Известия" сирийският държавен глава каза: „Изказванията, направени от политици в САЩ, в западните и други страни, са обидни за здравия разум и пренебрегват общественото мнение. Това са безсмислици."

Той добави, че ако атакуват Сирия, САЩ ги очаква провал, както и във всички водени от тях войни, започвайки с Виетнам и до наши дни.

"Всеки час е от значение. Ние не можем да си позволим по-нататъшно забавяне", заяви генералният секретар на ООН Бан Ки Мун заяви в понеделник, часове преди началото на проверката на мисията на ООН в района.

"Светът гледа към Сирия", заяви Бан Ки Мун. Той заяви, че експертите на ООН трябва да имат "свободен достъп" до мястото и да могат да работят "без затруднения".

"Не можем да оставим ненаказано това, което изглежда е тежко престъпление срещу човечеството", каза генералният секратар на ООН, който е в края на петдневно посещение в родната си Южна Корея.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай