Банков гигант с прогноза за край на пандемията

Анализ на JP Morgan сочи, че до края на април ваксините ще дадат резултат

Банков гигант с прогноза за край на пандемията | StandartNews.com

Анализатори на една от най-големите банкови и финансови институции в света - JP Morgan, излязоха с оптимистична прогноза за край на пандемията. Според тях кризата скоро свършва, съобщи ДарикНюз, цитирайки американския уебсайт Barron’s.

Според JP Morgan с напредването на ваксинацията може да се очаква, че през април ще е последната вълна на заразата.

Екипът, правил анализа, е воден от Марко Коланович. Тази група професионалисти смята, че появата на британския щам не трябва да повлияе за значителни промени в близко бъдеще.

"Британският вариант не е несъвместим с общото намаляване на Covid и края на пандемията през второто тримесечие поради ваксинация, естествен имунитет, сезонност и други фактори", казва Марко Коланович за Barron's.

"Въпреки че наборът от данни е все още малък, статистическият анализ на настоящите данни за ваксинацията е в съответствие с рязък спад (т.е. ефективният край) на пандемията за 40-70 дни", добавя анализаторът на JP Morgan анализатор.

Така, според екипа, воден от Коланович, този „ефективен край“ на пандемията ще настъпи между края на март и последните дни на април.

До тези заключения се стигна след анализ на развитието на пандемията в страни като Великобританя, САЩ или Дания, в които новият щам се е разпространил значително.

Анализаторите от JP Morgan проучиха въздействието на ваксинацията в световен мащаб. Техните изследвания показаха, че средно на всеки 10% увеличение на приложените ваксини новите случаи на COVID-19 спадат със 117 на милион души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай