Събота,

Париж изтръпна от измама на бакшиши по български

От: Иван Ангелов -
2505
Париж изтръпна от измама на бакшиши по български
A
A
A

Туристи останаха шокирани да открият в банковите си сметки, че курсът им от парижкото летище "Шарл дьо Гол", който обикновено струва около 20 евро, е бил фактуриран за 2000 евро от фалшиви шофьори на таксита, предаде Франс прес.

От средата на януари около 10 души, основно от азиатски произход, са подали жалба в гранична полиция, а няколко други пътници са станали жертва на същата измама, заяви източник от летището.

Някои от тях, минаващи транзитно през френската столица, са си дали сметка за измамата, чак след като са напуснали страната, уточни този източник.

Мошениците са успели да се сдобият с официални терминали за плащане на летището и да фалшифицират дисплея им, добавяйки две допълнителни нули към сметките на пътниците си.

След проучване четирима шофьори са били задържани в понеделник сутринта и скоро ще бъдат изправени пред наказателен съд. Оборудването и автомобилите на заподозрените са били иззети.

"Роаси – Шарл дьо Гол", което е второто най-голямо летище в Европа, се опитва от няколко години да се справи с фалшивите таксита.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com