Автосалонът в Детройт: Повече еко и сигурност

Автосалонът в Детройт: Повече еко и сигурност | StandartNews.com

55 световни премиери на изложението, което ще продължи до 24 януари

Най-голямото международно изложение на автомобили North American International Auto Show (NAIAS) започна този понеделник, 11 януари, и ще продължи до 24-ти този месец. Провеждано в Меката на автомобилостроенето, Детройт, САЩ, изложението ще представи световните премиери на 55 нови автомобила. От спортни коли до пикапи и бусове автомобилното шоу на Детройт представя посоката, в която ще се развива автомобилната индустрия през следващата една година.

Какво разбрахме след първия ден?
Най-новата тенденция в автомобилния дизайн е към издължени купета, изчистени линии и агресивна визия. За разлика от предходни години пък въпросът за горивата вече не е най-актуалната тема. Вместо това фокусът на всички автомобилни компании е прехвърлен към технологични иновации, алтернативна енергия и безопасност на движение и управление.
Сред дузините нови автомобили, три обраха погледите на премиерния първи ден.

Lexus LC 500
Премиум брандът на Toyota - Lexus, не разочарова и този път. Новият Lexus LC 500 е нереално агресивно-елегантно чудовище, което искаме в гаража си веднагически! Екипиран е с 5,0-литров V8 двигател с 467 конски сили. От компанията обявиха, че цената му ще започва от 100 хил. долара. Но красотата няма цена, нали? А този автомобил, с изключителните детайли, цветове и цялостна визия, безспорно е най-голямата красавица (до момента) на изложението в Детройт. И след няколко седмици ще можете да си го поръчате!

Buick Avista
Голяма изненада беше представянето на концептуалния автомобил Buick Avista, съчетал класическото шаси на Camaro и 400 конски сили в една елегантна опаковка. "В повърхностите на Avista съществува симплистична елегантност, говореща за чистотата на представяне на автомобила и неговата, емблематична за дизайните на Buick, красота, която ще издържи на потока на времето", казва в официално прессъобщение изпълнителният директор на Global Buick Design Браян Несбит. "Тя е създадена, за да улови духа на перфектното возило."

Honda Ridgeline
Honda представи най-новия си пикап с подобрен дизайн. Много хора всъщност изразиха мнението, че Honda Ridgeline 2017 не изглежда като истински пикап. И то заради една единствена причина - елегантната предница, носеща духа на дизайните на компанията. Аз ще се включа към другата група хора, които заявяват, че този автомобил е уникален заради шанса, който дава на нелюбители на пикапите. А именно - да опитат нещо по-различно, по-класически американско, което обаче не крещи: "Аз съм от Юга!".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай