Авиокатастрофата: Инцидент или умишлен удар (НА ЖИВО)

Авиокатастрофата: Инцидент или умишлен удар (НА ЖИВО) | StandartNews.com

Руски пътнически самолет се разби в Синайския полуостров с 217 пасажери  7 души екипаж. Airbus A321 е излетял от курорт Шарм ел Шейх към руския град Санкт Петербург. Самолетът е на руската авиокомпания "Когалымавиа".

Спекулациите за умишлен терористичен акт не спират, а световните медии трескаво информират за всяка подробност.

Следете на живо:

15:38-Асоциацията на руските туроператори публикува списък с имената на пътниците и екипажа на самолета. Можете да го видите - ТУК

15:30-Източник по сигурността информира Reuters, че първоначалния оглед показва, че самолетът се е разбил заради техническа неизправност. 

15:00-Руската авиокомпания "Когалымавиа" обяви, че не вижда никакви основания за човешка грешка в катастрофата в Синай , съобщава Reuters.

Говорителката на авиокомпанията Оксана Головина поясни, че пилотът на самолета - Валери Немов има повече от 12,000 часа летателен опит. "Нашите самолети са в пълна изправност", поясни тя.

14:25- Египетските власти поясниха, че на борда е имало 214 руснаци и 3-ма украинци, пише Reuters. 138 са били жени, 62- мъже и 17 -деца, като голяма част от хората са били млади.

14:10-Няма оцелели пасажери, не е ясно от къде са се чували стенанията, информира BBC.

13:44- Руският президент Владимир Путин обяви неделя- 1 ноември за ден на траур.

13:25- Експерти сочат, че от тази височина самолетът не може да бъде поразен от екстремистки удар.

13:15- Репортер на  BBC в Кайро съобщава, че капитанът на полета е поискал аварийно кацане на летището в Ел Ариш, но такова не е направено и самолетът се е разбил след 50km. Експерти в Египет вече проучват техническа изправност на машината.

13:06- Намерена е черната кутия на самолета.

12:30- Чуват се гласове на мястото на катастрофата. Има верятност за оцелели.

12:25- Руският президент Владимир Путин изрази съболезнования на семействата на загиналите в катастрофата и нареди на правителството да започне официално разследване .

12:20- "Самолетът се разделил на две, една малка част от задния край, която е изгоряла и втора по-голяма. Машината се е разбила в скала. Извадили сме най-малко 100 тела, а останалите са все още вътре", разказа човек от спасителната акция пред Reuters.

12:02- Офицер разказа за Reuters, че редица тела са извадени, включително деца. "Виждам една трагична сцена. Много загинали, опитвали се да заемат местата си", каза той.

11:50- От Кайро обявиха, че на борда на полета е имало само руски граждани, 17 от които деца.

11:38- По предварителни данни от Египет, самолетът е изчезнал от радара в планините между районите Ел Кантал и Ел Лаксима, близо до град Хасна. Мястото се обитава от екстремисти, противници на властите в страната. 

11:20- Според източници в Кайро, причината за падането на самолета може да е загуба на контрол върху двигателя на маината. Версията на терористично нападение или обстрел от земята е напълно изключена.

11:15- Психолози рабoтят с близките на заgиналите на Летище Пулково в Санкт Петербург, информира ТАСС.
 

 11:00- Официален говорител на компания "Kogalymavia" отрече полетът да е поискал аварийно кацане на летището в Ларнака в Кипър, пише ТАСС.

10:45- Reuters информира, че пилотът е поискал аварийно кацане, поради технически проблем.

10:34- Главна дирекция за летищата в Турция не разполага с информация за изчезването от радарите на руския пътнически самолет, обявиха в изявление от там.

10:30- Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова обяви, че служителите на руското посолство в Египет  изясняват ситуацията около изчезването на самолета от екраните на радарите .

10:00- Кабинетът на египетския премиер Шериф Исмаил потвърди за паднал руски самолет. Източник от египетската авиодиспечерска служба е посочил, че връзката с руския чартърен самолет е била изгубена над Синайския полуостров

09:30- Самолет на руската компания "Когалымавиа" изчезна от радарите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай