Арестуваха японка за 15 000 обаждания в полицията за 6 месеца

Арестуваха японка за 15 000 обаждания в полицията за 6 месеца | StandartNews.com

Сакаи. Японски полицаи задържаха жена заради 15 000 обаждания до органите на реда в рамките на шест месеца, предаде АФП.

Властите многократно посещавали 44-годишната жена с молбата да спре да се обажда безпричинно. След като не я убедили да преустанови с телефонния тормоз, започнал през май, полицаите й сложили белезници.

„Тя се обади 927 пъти на спешния телефон за 1 ден и не позволи на нашите полицаи да си вършат работата", заяви официален представител на град Сакаи, намиращ се близо до западния град Осака.

Властите, които до този момент изключваха възможността психическо заболяване да е причина за поведението на жената, съобщиха, че в телефонните й обаждания нямало никакъв разум. „Тя не измисляше истории, които изискват реакция от нас, просто пълни безумия", заяви официален представител.

„Посетихме я на място около 60 пъти преди да приегнем до арест, опитвайки се да я убедим да не ни се обажда отново. Чудя се дали просто не е самотна", допълни той.

На жената е повдигнато обвинение за възпрепятстване на работата на полицията, което се наказва с до три години затвор или глоба от 500 000 йени (4900 долара).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай