АНО пое отговорност за нападението в Куманово

АНО пое отговорност за нападението в Куманово | StandartNews.com

Армията за национално освобождение (АНО) пое отговорност за нападението в Куманово, предаде македонското електронно А1on, цитирано от "Фокус".

„В борбата за национално достойнство, която все още продължава, силите на АНО тази сутрин нападнаха македонската полиция, която вече дни тероризира цивилното население", се казва в съобщение на АНО, публикувано от прищинското издание Botasot. В съобщението се посочва, че акциите на АНО в бъдеще ще бъдат още по-ожесточени. Изданието посочва, че все още не е потвърдена автентичността на съобщението, подписано от говорител на АНО от Гостивар.

Армията за национално освобождение е бивша сепаратистка организация, която през 2001 г. се бори за отцепване на северозападната част на Република Македония и присъединяването й към Косово.

Междувременно в Куманово все още се чуват престрелки. Полицейската акция в квартал „Диво селище" все още продължава, а жителите се евакуират. Достъпът до квартала е блокиран от полицията. Все още няма официална информация за броят на жертвите и пострадалите. Въоръжени полицаи охраняват входовете на болниците.

Появиха се и съобщения, че част от терористичната група, която влезе в престрелка с полицията днес в Куманово се е предала на органите на реда. Според македонската телевизия Алфа след преговори 30-членна въоръжена група се е предала на полицията. Информацията все още не е потвърдена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай