Анджелина Джоли с остри думи за войната в Израел

Какво каза актрисата

Анджелина Джоли с остри думи за войната в Израел | StandartNews.com

Живата богиня на Холивуд Анджелина Джоли остро осъди ударите на израелската армия в ивицата Газа, които последваха нападението на бойци на Хамас срещу гранични селища и избиването на цивилни. 

Според официални данни жертви на атаката в Израел вече надхвърлят 1 500 души, като сред тя има и деца, над 150 са взети за заложници и отведени на територията на анклава. След атаката на екстремистите Израел започна да нанася ракетни удари по ивицата Газа, а по-късно обяви и сухопътна операция. Структурите на Хамас съобщиха за няколко хиляди убити.

„Това е умишлено бомбардиране на хванато в капан население, което няма къде да избяга“, заяви Джоли в социалните медии, публикувайки снимки от последствията от израелските удари.

"Газа е била затвор на открито в продължение на почти две десетилетия" и сега "се превръща в масов гроб, добави актрисата, като добави, че 40% от убитите са невинни деца.

Анджелина обвини световните лидери, че са блокирали Съвета за сигурност на ООН и не са поискали прекратяване на огъня от двете страни: „Те стават съучастници в престъплението“, катогична е тя. 

Преди няколко дни Джоли вече се изказа в социалните мрежи по темата за палестинско-израелското изостряне. Тя нарече атаката на Хамас на 7 октомври "терористичен акт". В същото време тя изрази мнение, че това не може да бъде оправдание за „загубата на невинни животи при бомбардировките в Газа“.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
borhes
преди 5 месеца

Най-острите мегалос комплекси от псевдо Модиляни!

Откажи