Американци се бият за намалени стоки

Американци се бият за намалени стоки | StandartNews.com

Шокиращи сцени се разиграха в САЩ, след като двама купувачи се сбиха пред мол в Кентъки в настъпилия хаос около "Черния петък". Според събралите се наблюдатели около тях, мъжете се сбили без причина, а полицай бил принуден да се намеси, за да ги разтърве. В мрежата се появи видео, което пък показва как група тийнеджъри се сбиват помежду си отново без причина пред друг търговски център в страната.

Еуфорията около огромните намаления в САЩ започна още от сутринта в четвъртък пред най-популярните магазини в Ню Йорк. Много американци избраха да пропуснат традиционния обяд с пуйка в Деня на благодарността, за да могат да се сдобият с желаните стоки. Прогнозите бяха, че от отварянето на магазините до полунощ американците ще изхарчат около 3,8 млрд. долара, което е с 19% повече спрямо миналата година. На самия "черен петък" се очакваше жителите на САЩ да пръснат общо 8,8 млрд., без да се включват онлайн продажбите. Истинският бум на продажбите в интернет се очаква в "кибер понеделника", като миналата година в този ден бяха продадени стоки за над 80 млрд. Според Националната федерация за търговия на дребно на САЩ около 135,8 милиона потребители ще пазаруват този уикенд.

И докато магазините в САЩ се превръщат в бойни полета, тези във Великобритания останаха празни. "Дейли мейл" публикува снимки, на които се виждат опустели търговски центрове. Според специалистите, причина за това е, че тази година британците предпочитат да пазаруват онлайн - 60% повече вчера в сравнение с 2014 г. Някои от най-известните електрони магазини са имали по 8 продажби в секунда и по 30 поръчани телевизора в минута. "Черният петък" бе на път да постави рекорд за най-много онлайн продажби на Острова - за над 1 млрд. лири.

Гневният шопинг взел 7 жертви в САЩ

1. Според една от версиите изразът "Черен петък" няма нищо общо с търговията и се е появил в по-топлите части на САЩ. Там в петък, след Деня на благодарността, улиците почерняват от хора и автомобили.

2. От 2006 година насам 7 души са загинали и 98 са били ранени в САЩ на "Черния петък". Надпреварващите се тълпи и гневните шопинг маниаци са най-честата причина. Но през 2009 г. при престрелка на каса в магазин са загинали двама мъже.

3. Aмериканците са похарчили $133 милиарда онлайн по време на Деня на благодарността през 2014г. и $2,4 милиарда на "Черния петък".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай