Американски жестове към България за националния празник

Изпращам най-добри пожелания от името на САЩ, заявява държавният секретар Антъни Блинкън

Американски жестове към България за националния празник | StandartNews.com

Изпращам най-добри пожелания от името на САЩ на българския народ, който отбелязва националния си празник 3 март и 144 години от възстановяването на свободна България, заявява държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън, съобщи пресслужбата на Държавния департамент.

САЩ и България се радват на здрави отношения, които се разрастват с всяка изминала година, докато работим заедно за нашата сигурност, икономически просперитет и споделени демократични ценности. Като партньори и съюзници в НАТО САЩ и България се радват на дълбоко приятелство, коренящо се във взаимно интереси и колективен ангажимент за справяне с регионалните и глобални предизвикателства.

Очаквам нашето партньорство да стане още по-силно идните години. И в разширяване на търговията и създаването на работните места, и в енергийната диверсификация и прехода към чистата енергия, ние всъщност сме по-силни заедно, отбелязва държавният секретар на САЩ.

Междувременно едно от чудесата на света - Ниагарският водопад - ще светне тази вечер в цветовете на Националния трибагреник на България по повод 3 март. Инициативата се провежда за втора година, а организатори са дипломатите от консулството ни в Канада.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай